Pályázatok

Innováció a betegbiztonságért

Az IVM Zrt. kapui mögött 2021. október 1-jével kezdetét veszi a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal közreműködésével elindított  a „Mesterséges intelligenciával támogatott moduláris gyógyszer adagolási mikrologisztikai rendszer a betegbiztonságért és a költséghatékonyságért” című projekt.

A projekt célja egy decentralizált gyógyszer ellátó rendszer létrehozása kórházak sürgősségi, intenzív ápolási osztályok, továbbá idős beteggondozó intézmények számára, illetve olyan területekre, ahol a nagy kapacitású kórházi gyógyszerkiadó automaták alkalmazása nem vagy csak korlátozott mértékben lehetséges, továbbá eseti gyógyszerezésre van szükség a betegbiztonság maximális  figyelembe vételével, és a kontrollált, gazdaságos gyógyszerellátás érvényesülésével.

A rendszer megoldást kínál a gyógyszertévesztések kizárására, csökkenti a gyógyszerkiadagolások humán erőforrás ráfordítását, csökkenti a kézi adminisztráció igényt, biztosítja, hogy csak az arra feljogosított személyek férhessenek hozzá, és ellátja a finanszírozó szervezeteket is releváns információkkal, statisztikákkal. A projekt során kifejlesztendő megoldás optimális kiegészítő lehetőséget biztosít, lényegesen nagyobb betegbiztonság mellett bizonyos területeken használatos központi, – jellemzően kórházi gyógyszertárakba telepített- nagy kapacitású, de rendkívül drága gyógyszerkiadó automatákkal szemben.

A projekt várható befejezésének dátuma:
2023. szeptember 30.

Támogatás összege: 249 400 000 Ft